Medborgarskolan får stipendium

En kurs ska få ungdomar som är intresserade av graffiti att hålla sig ifrån gatan samtidigt som de får hålla på med det de brinner för. Under onsdagen fick initiativtagarna ta emot ett stipendium för idén.

Almima Imamovic, medborgarskolan tar emot stipendiet av Kristina Amundsson, ambassadör för Idéer för livet.

Almima Imamovic, medborgarskolan tar emot stipendiet av Kristina Amundsson, ambassadör för Idéer för livet.

Foto:

Linköping2012-12-13 07:46


I februari kommer en kurs i graffiti att starta för ungdomar som är intresserade av att måla.
- Här får ungdomar som vill ägna sig åt graffiti en möjlighet att göra det organiserat, de behöver inte vara ute och springa för att måla, säger Almima Imamovic, verksamhetsansvarig på Medborgarskolan som är en av arrangörerna av kursen.
Kursen kommer att lära deltagarna olika tekniker samtidigt som en diskussion om vad som skiljer graffiti och klotter åt kommer att hållas.
- Vi ska bjuda in polisen för att informera om var man inte får måla exempelvis, säger Almima Imamovic. Den första kursen kommer att hållas i Skäggetorp och riktar sig i första hand till elever på Nygårds- och Rosendalsskolan i Skäggetorp.
- Vi har fått en förfrågan från aktivitetshuset i Skäggetorp om att de vill ha några väggar målade. Förfrågan passade oss perfekt och att utföra det åt dem är målet för kursen, säger Almima Imamovic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om