Medvind för socialdemokratin

Det blåser medvind för socialdemokratin just nu. Årets första majdemonstration i Linköping var inte något av de mest välbesökta men med över 300 deltagare marscherade man ändå med ett starkt självförtroende.

Socialdemokratin på väg mot 2014.

Socialdemokratin på väg mot 2014.

Foto:

Linköping2012-05-02 06:52


Under huvudparollen "Kunskap och arbete bygger Sverige" tågade man genom innerstan till St: Larsparken där tre starka tal förmedlades av tre kvinnor i ledande ställning.

Kvinnor i spetsen
Socialdemokraterna firar första maj 2012, ett mellanvals år, i något som man kan kalla för ett slagläge. Ett nyligen framgångsrikt genomfört partiledarebyte och en passiv borgerlig regering bäddar för alternativ i svensk politik. I Linköping talade Lena Micko, nyvald distriktsordförande, med kraft för alternativet.
- Tiden talar för oss med tanke på den utveckling som Sverige nu går igenom med ökade klyftor och med många människor som står utanför arbetsmarknaden. Nu behöver vi handlingskraft och inte den passivitet och trötthet som regeringens visar upp, dundrar Lena Micko och fortsätter.
- Det är därför vi demonstrerar under parollen kunskap och arbete bygger Sverige. Vi vill visa att vi har verktyg att lösa de samhällsproblem som regeringen genom en passiv politik låtit växa. Arbetslösheten har vuxit och många har fastnat i långtidsarbetslöshet, säger Lena Micko, kommunalråd i opposition.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om