Micko uppvaktar Steen

Muharrem Demirok (c) och Lena Micko (s) gör gemensam sak för att rädda kvar Systembolagets butik i Skäggetorp. De ska uppvakta sina partivänner i Systembolagets styrelse och bolagets vd, Anitra Steen, för att be dem stoppa planerna på en flyttning av butiken till Coop i Tornby.

Linköping2007-03-15 07:21

Det blev en stundtals hätsk ordväxling mellan de Skäggetorpsbor som samlats i Skäggetorps centrum för att ta del av Systembolagets argument för en flytt till Tornby. Fast egentligen var mötet inget annat än ett slag i ansiktet på Skäggetorpsborna. De båda representanterna för Systembolaget, vice försäljningsdirektör Mikael Wallteg och fastighetsdirektör Gunilla Högbom, gjorde inget annat än att som ett mantra upprepa det styrelsen, med centerpartisten Olof Johansson i spetsen, sagt åt dem att säga.
- Tror ni att vi är dumma i huvudet? Är det inte så att Coop, som har ett dåligt kundunderlag, behöver Systemet som dragare? undrade Kalle Röst från Skäggetorp ilsket.
Vad han menade var att flytten till Coop var resultatet av en överenskommelse mellan Systemets vd, Anitra Sten, och maken, avgående stadsminister Göran Persson.
- Absolut inte. Vi jobbar inte på det sättet. I stället handlar det om att vi ser över vårt butiksbestånd och flyttar det dit där kunderna finns. Köpcentrum poppar upp och försvinner, och här i Linköping är det Tornby som har det bästa kundunderlaget, sa Mikael Wallteg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om