Mika ser oss alla som lika

Mika Liffner är en mycket uppskattad konstnär. Det framgick, inte minst, av den stora publiktillströmningen, lördagen den tredje mars, då hon premiärvisade sin senaste utställning på Skådebanans galleri i Trädgårdsföreningen.

I den stora tavlan, The Pond, får konstnären Mika Liffner själv plats. Foto: Anders Lindkvist

I den stora tavlan, The Pond, får konstnären Mika Liffner själv plats. Foto: Anders Lindkvist

Foto:

Linköping2012-03-05 07:39


Det var till brisningsgränsen fyllt med besökare, som ville höra Mika berätta.
Mika Liffner är nämligen ingen tyst konstnär. Hon pratar gärna om sina bilder, vad de föreställer och varför. Det är en del av hennes starkt politiska engagemang.
- Fast på senare år har jag tonat ner mina "pekpinnar", säger hon. Jag vill inte skriva folk på näsan, utan snarare visa på alternativ.
Mika Liffner är född och uppvuxen i Linköping och utbildad på Lunnevads folkhögskolas tvååriga linje för bild och form. Hennes samhällsengagemang förde henne till Arnhem i Holland, där hon arbetade på expeditionen för Loesje - ett konstnärskollektiv med medlemmar över hela världen, som med ord vill påverka människors synsätt och framförallt få dem att tänka själva. I många av Mikas tavlor finns spår av små aforistiska ordspråk kvar och ger ett "extra betydelseskikt" åt bilden.

In my garden
Vi alla, som är där känner oss på ett förunderligt sätt inviterade till Mika och hennes familj och livet på gården. Utställningen kallar hon passande nog för "In my garden".
- För sju år sedan lämnade vi Linköping och flyttade till en gammal gård utanför Valdemarsvik. Från början var det ett kollektiv med sex vuxna, men nu har vi tagit över och bor där ensamma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om