Mikael Borin blir biträdande kommundirektör

Nytillträdda kommundirektören Paul Håkansson har anställt en regional bekanting i form av av Mikael Borin. Han anställts som biträdande kommundirektör i Linköping från och med förste april 2017.

Paul Håkansson har rekryterat Borin från Stockholm. Foto: Tommy Pettersson

Paul Håkansson har rekryterat Borin från Stockholm. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-12-22 17:00

Det är en ny titel som inrättas i stadshuset men det blir ingen större merkostnad eftersom en annan tjänst omvandlas och ersätts med biträdande kommundirektör.

Nya kvastar

Som biträdande kommundirektör är han ställföreträdare till kommundirektören och kommer att ha ansvarsområden både förvaltningsövergripande inom kommunen, och att företräda kommunen externt.

- Det är egentligen Christer Sjögrens utvecklingsdirektörstjänst som omvandlas. Mikael kommer på ett utmärkt sätt att kunna komplettera och ersätta mig i olika ledningsuppgifter, säger kommundirektör Paul Håkansson och fortsätter

- Med Mikael säkerställer vi en bra ledningskapacitet i kommunen. Mikael är ytterst professionell och har en stark värdegrund som utgångspunkt i sitt arbete.

Rekryterad från Stockholm

Mikael Borin är för närvarande biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör i Stockholms läns landsting. Han har tidigare under många år haft olika chefsposter i Region Östergötland, bland annat chef för hälso- och sjukvården i Finspång, primärvårdsdirektör, ekonomidirektör och biträdande regiondirektör.

- Jag känner mig glad men samtidigt ödmjuk inför möjligheten att i denna roll vara med och bidra till Linköpings utveckling. Jag ser det som en mycket stimulerande utmaning att få möjligheten att kombinera arbetsuppgifter som till viss del är nya med uppgifter som jag är bekant med från mitt tidigare arbete i regionen, säger Mikael Borin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om