Miljardbygget på Gärstad klubbat

I förra veckan antog kommunfullmäktige detaljplanen för Rystad-Gärstad 12:2. Med andra ord gav man därmed klartecken för att det nya kraftvärmeverket ska kunna byggas bredvid de gamla pannorna.

Snart dags för ordförande Gösta Gustavsson och vd Anders Jonsson att ta fram spadarna igen. Foto: Tommy Pettersson

Snart dags för ordförande Gösta Gustavsson och vd Anders Jonsson att ta fram spadarna igen. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2013-06-19 06:52


Nu är det därför ganska nära att man med visshet ska kunna sätta första spadtaget i den mark som sedan blir hemvist för det stora miljardbygget som ska hjälpa till att försörja linköpings befolkning med energi.
Borta är de planer man tidigare hade om att bygga ett kraftvärmeverk tillsammans med Mjölby kommun någonstans på mitt på "Slätta".

Vinna laga kraft
I måndags fattade också Tekniska verkens styrelse det formella beslutet att bygga ett nytt kraftvärmeverk inom Gärstad avfallsbehandlingsanläggning genom en snillrik trippelfinansiering som Linköpings Tidning tidigare har skrivit om.
Under förutsättning att alla aktuella tillstånd finns på plats påbörjas bygget i höst och väntas tas i drift under 2016.
Anläggningen kommer att producera energi motsvarande 25 000 villors värmebehov.
Investeringen i det nya kraftvärmeverket, vars effekt blir på cirka 80 MW, uppgår till 1050 miljoner kronor.
- Det är inspirerande att vi fått uppdraget att gå vidare med det här projektet, det är den största enskilda investeringen i Tekniska verkens historia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om