Miljömedvetna Linköpingsbor

Linköpingsborna har blivit miljömedvetna. Bland annat säger 69 procent av 1000 tillfrågade att de aktivt vidtagit åtgärder för spara energi. Samma undersökning visar dock att bilåkandet har ökat, bussåkande har minskat och allt färre cyklar. Det visar en undersökning som kommunen har gjort.

Linköping2007-09-14 06:40

Under våren genomförde Tempprojektet i kommunen n enkätundersökning bland 1000 slumpvis utvalda Linköpingsbor. Syftet har varit att mäta om de kampanjer TEMP genomfört under åren 2005 och 2006 har uppmärksammats och vilka resultat som Temparbetet uppnått i termer av eventuella förändrad kunskapsnivåer och attityder hos befolkningen. Enkätstudien är en uppföljning av den förstudie som genomfördes 2004.

Växthuseffekten
Andelen Linköpingsbor som tror att människan är orsaken till växthuseffekten har ökat från 84 procent till 86 procent. Nio av tio tycker att det är viktigt att den globala uppvärmningen stoppas.
Det råder dock fortfarande lite kunskapsbrist om vad som orsakar den globala uppvärmningen. Hälften av de svarande tror till exempel att man bidrar till den globala uppvärmningen om man värmer sitt hus med ved.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om