Miljoner mindre till bildning

Östsam skär bort 2 miljoner från Folkbildningsanslaget. Detta i ett läge då både den gamla och nya regeringen har valt att öka på stödet med 391 miljoner kronor.

Linköping2007-04-12 07:51

- Det är förvånande att landstingsstyrelsen så totalt nonchalerar att kommunicerar berörda vid en anslagsneddragning på mer än tio procent, säger Anders Lorentzon, ordförande för Östergötlands Bildningsförbund.
Staten ökar sitt stöd till folkbildningen med 391 miljoner och vill gå i spetsen för att även andra bidragsgivare höjer sina anslag. Både den gamla och den nya regeringen har valt att satsa på folkbildningen, detta i en ambition med följsamhet också på den regionala och kommunala nivån. Sörmlands läns landsting skriver upp anslaget med 2,5% även i år. Västra Götaland räknar upp anslaget varje år i enlighet med KPI. Örebro ökar anslaget med 1 miljon kronor.
- Inget län, förutom Östergötland, ger minskat anslag till folkbildningen, påpekar Lorentzon i en kommentar. Östsams förslag är att minska folkbildningsanslaget med 2 miljoner kronor (mer än 10 %). Den totala neddragningen på Östsam är 2,5 miljoner, folkbildningen bär alltså i princip ensam hundhuvudet i budgetreduceringen. Östsams totala intäkt är dryga 137 miljoner och landstingets budget omsluter dryga 9 miljarder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om