Miljöpartiet möblerar om - nytt kommunalråd och ny ordförande

Nu är det klart vad som händer på de politiska taburetterna hos Miljöpartiet. Efter kommunalrådet Evelina Alséns avhopp i våras började man vaska i Miljöpartiet medlemskår efter en ersättare.

Linköping2015-08-26 06:41

Nu finns svaret i de kommunala rullorna klara för att väljas. Svaret på vem som ersätter Evelina Alséns blir inte en person utan två. Det blir ett nytt kommunalråd och en ny ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

En enig valberedning tog beslut tog på Miljöpartiets medlemsmöte den 24 augusti och att föreslå Birgitta Rydhagen, ordförande i utförarstyrelsen till Miljöpartiets nya kommunalråd i Linköping. Till ny ordförande i kultur- och fritidsnämnden föreslår man Cecilia Gyllenberg Bergfasth. Båda två ingår i Miljöpartiets fullmäktigegrupp idag.

Valen kommer att beredas i fullmäktige den 25 augusti och Cecilia Gyllenberg Bergfasth kommer därefter att tillträda posten den 1 september. Birgitta Rydhagen går på den 1 oktober.

- I utförarstyrelsen arbetar vi bland annat med utvecklingsfrågor inom äldreomsorg, demensvård och omsorg, men också med arbetsförhållanden för dem som arbetar i de här verksamheterna.

Läs hela artikeln i onsdagstidningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om