Miljöpartiet sågar kommunal ranking

Linköpings ekonomi må ha fått högsta betyg i en extern granskning men miljöpartiets Nils Hillerbrand är inte särskilt imponerad.

Nils Hillerbrand är fortsatt kritisk. Foto: Tommy Pettersson

Nils Hillerbrand är fortsatt kritisk. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2011-12-27 07:23


Han anser att den ekonomi bedömning som nyligen presenterats i tidningen Kommunexperten enbart granskar bokslut och dessutom kommer med mer eller mindre ideologiska påståenden.

Granskat granskarna
Linköpings kommuns ekonomi pekas ut som de större städernas förebild i granskningen som är utförd av företaget Svensk Kommunrating och när miljöpartiets gruppledare Hillerbrand studerat rapporten är han han kritisk.
- Vi tycker inte att en kommunrating som talar om ett överuttag i verksamheten och möjligheter till skattesänkningar är seriös.
- Det är bra att det gått framåt de senaste åren men vi är fortfarande kritiska till kommunens börsplaceringar och hantering av likviditeten.
Vi hävdar att det är en alldeles för stor riskexponering av kommunens kapital och det kommer starkt påverka årets resultat.
- Dessutom måste vi också titta på årets resultat och prognoser inför 2012 års budgetarbete, menar Nils och fortsätter.
- De delårsrapporter vi har fått visar att flera nämnder har erhållit tilläggsanslag för att klara av sina underskott och riskerar att få flytta med sig underskotten till nästa år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om