Miljöpartiet vill flytta på flygplatsen

Det blev ett massivt avståndstagande i Linköping när Boverket och Naturvårdsverket förklarade sig oeniga kring vilka flygbullerregler som ska gälla i framtiden. Partier från höger till vänster var starkt kritiska till att Naturvårdsverkets regler står fast trots ivriga påstötningar.

Miljöpartiets Nils Hillerbrand sticker ut hakan i flygplatsfrågan.

Miljöpartiets Nils Hillerbrand sticker ut hakan i flygplatsfrågan.

Foto:

Linköping2013-05-03 04:06


Kommunstyrelsens ordförande, Paul Lindvall, sparade inte på krutet när han skällde på myndigheterna och socialdemokraternas ledande oppositionsråd, Lena Micko, stämde in i klagokören men gick lite längre och gav den borgerliga Alliansen ansvaret fortsättningsvis. Endast en röst, ett parti i fullmäktige, ropade i en annan riktning. Miljöpartiet.

Självständiga myndigheter
Nils Hillerbrand gruppledare för miljöpartiet var modig nog att i flygets huvudstad framhäva en tredje ståndpunkt. "Flytta Linköpings flygplats och bygg bostäder där istället".
- Låt mig säga så här. Vi tycker att det här bör stämma till eftertanke i Linköping. Nu kanske vi kan ta upp frågan om att flytta på flygplatsen och då får vi frågan var ska den placeras istället? Vi har ju inte rådighet i den frågan men kommunen måste inleda diskussioner med Saab och försvaret om alternativa platser för flyget, säger Nils Hillerbrand vidare.
- Vi har ju Malmens flygfält som ett alternativ eller någon helt ny plats. Det viktiga är att frigör vi mark där den nuvarande flygplatsen ligger så får vi en stor markyta som vi kan bygga bostäder på istället för som nu att bygga på bästa jordbruksmarken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om