Miljöpartiet vill satsa på järnvägen

Igår besökte ett av Miljöpartiets två språkrör, Åsa Romson, Linköping för att presentera deras satsning på en modern och miljövänlig tågtrafik.

Åsa Romson i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Åsa Romson i Linköping. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-02-21 07:42


Åsa Romson är sedan förra året språkrör för Miljöpartiet och som sådan brinner hon för järnvägen och tågtrafiken.
- Det finns väl egentligen inga skäl att inte satsa på en utbyggnad av järnvägen och tågtrafiken, säger hon med eftertryck då vi satt oss ner och pratar en stund om det förslag Miljöpartiet de gröna nu lägger fram. Förslaget innehåller fem konkreta punkter som skulle innebära ett ökat underhåll av järnvägen samt att man även ska bygga bort, så kallade flaskhalsar och öka kapaciteten, att man ska investera i nya spår och höghastighetståg, stadsbidrag till spårtrafik och trafik på landsbygden, ett nej till höjda banavgifter samt en ny tågordning som innebär en bättre samordning av trafiken på våra järnvägar.

Otillräckligt av Alliansen
Att kunna erbjuda tågtrafik i hela landet betonas särskilt i det framlagda förslaget.
Miljöpartiet menar att Alliansregeringen inte satsar tillräckligt på en utbyggnad av tågtrafiken i Sverige, både när det gäller person såväl som godstrafiken.
- Att som nu bara köra på i gamla spår håller inte.
Vi måste lägga över mer av godstrafiken på järnvägen. Att sköta transporter vägledes är verkligen inte miljövänligt. Att rusta upp och underhålla den järnväg som finns är viktigt men även att få en ökad kapacitet med ytterligare spår är minst lika viktigt.
Därför bör även Ostlänken byggas snarast, menar språkröret.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om