Miljöpartiet vill se över trygghetslarmen

Med anledning av Uppdrag Gransknings inslag om de trygghetslarm som finns på olika äldreboenden runt om i Sverige så vill nu Miljöpartiet att dessa ses över även i Linköping.

Linköping2014-01-29 07:52

Nils Hillerbrand, gruppledare för Miljöpartiet i Linköping,
är starkt oroad för de äldres trygg- och säkerhet gällande de trygghetslarm som finns i kommunen och vill därav ställa en fråga till den styrande majoriteten.

Ett bra och ett dåligt
- Vi vill ha svar på hur det står till med de olika larmen i Linköping. Enkelt uttryckt så finns det ett dåligt, som är analogt och sedan ett som är bra och som är digitalt.
Sedan vi bytte utförare för ett år sedan så har jag inte hört särskilt mycket om hur det står till med larmen men innan Leanlink får vetskap om att det inte har fungerat så har det gått väldigt långt och är rent av för sent, menar Nils Hillbrand som i skrivande stund inte visste om han fick ställa sin fråga i fullmäktige.
- Jag tycker att det är viktigt att vi uppmärksammar de äldres trygghet i deras hem, en översyn på alla larm i olika typer av boenden är minst sagt önskvärd, avslutar Nils Hillerbrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om