Miljöteknikutveckling fortsätter

Nu ska Cleantech läggas ned efter att ha tjänat ut. Initiativtagare till samverkansbolaget var Linköpings- och Norrköpings kommun samt Linköpings Universitet vilka också var de som finansierade tekniksatsningen.

Cleantech Östergötland upphör men miljöklustret lever vidare.

Cleantech Östergötland upphör men miljöklustret lever vidare.

Foto:

Linköping2013-11-11 07:56


Cleantech Östergötland AB bildades 2008 och har sedan dess samlat ihop drygt 110 intressenter och företag som medlemsorganisationer.

Utvecklingen går vidare
Cleantechs öde beseglades på en extra bolagsstämma där man beslutade att bolaget ska upphöra i dess nuvarande form. Arbetet med att främja regionens affärs- och utvecklingsmöjligheter inom miljöteknikområdet kommer dock att fortsätta.
Bolaget har under de år som man varit verksamt byggt upp ett stort värde och det är viktigt och prioriterat att dessa värden tillvaratas på ett klokt sätt. Östergötland kommer även fortsättningsvis att vara ett miljötekniskt centrum.
- Nu befinner vi oss i ett läge där vi ser över ett mer effektivt alternativ för framtiden. Miljöklustret är ett oerhört viktigt och prioriterat område för oss här i Östergötland, säger Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande i Norrköping och får inte mothugg från Paul Lindvall.
- Idag har vi många framgångsrika och etablerade miljöteknikföretag i regionen. Det är viktigt att fortsätta ge goda förutsättningar för bolagen att växa, samtidigt som vi självfallet skall ha en fortsatt mycket hög ambition i miljö- och klimatarbetet i regionen, säger Paul Lindvall, kommunstyrelsens ordförande i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om