Minister vill ändra regler för upphandling

Ardalan Shekarabi besökte Linköpings trädgårdshandel.

Linköping2015-10-19 07:47


Offentliga sektorn handlar varor och tjänster för över 600 miljarder kronor årligen och det har en enorm betydelse för den svenska ekonomin.

Under de senaste 30 åren har den offentliga upphandlingen ökat med astronomiska tal och vi har också successivt anpassat vår lagstiftning därefter.

Sist men inte minst har vi med inträdet i Europeiska unionen fått kliva in i ett större och gemensamt regelverk.

Nu är det dags för den nya regeringen att se över lagstiftning och myndighetsorganisation igen.

Civilminister Ardalan Shekarabi besökte nyligen Linköping för att diskutera och informera om upphandlingsfrågor med kommunala företrädare, myndigheter och företag.

Shekarabi sitter i det mäktiga socialdemokratiska verkställande utskottet och när han blev utsedd till civilminister 2014 fick han en passning av Stefan Lövfen.

- Jag ansvarar för frågor som rör den offentliga sektorns organisering, statlig arbetsgivarpolitik, offentlig upphandling och även spelfrågan som ligger lite utanför men tar mycket tid. När jag presenterades av statsministern i riksdagen efter regeringsförklaringen kallade han mig för upphandlingsministern och därmed avslöjade han väl vad han hade tänkt sig. Jag ska med uppdraget vara med att utforma en nationell upphandlingspolitik och modernisera den offentliga sektorn, inledde Ardalan Shekarabi när han träffade kommunens tjänstemän som är ansvariga för upphandlingsfrågor.

- Upphandlingen ska vara ett instrument för att effektivisera den offentliga sektorn men också vara med att utveckla vårt samhälle.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om