Minus 115 miljoner 2013

Det börjar så sakteliga att gå sämre för kommunsektorn i Sverige. Även Linköpings kommun med en växande befolkning och en stark ekonomi börjar nu känna av de dåliga tiderna.

Linköping2012-03-07 07:54

Efter justeringar och aktuella prognoser för skatt, pris och lön från Sveriges Kommuner och Landsting blir resultatet för 2013 minus 115 miljoner kronor och för 2014 blir det minus 147 miljoner om inga åtgärder vidtas.

Arbetslösheten ökar
Dessa dystra prognoser visades upp på kommunstyrelsemötet igår. Därmed startar de besvärliga diskussionerna om prioriteringar och omfördelningar i nämndernas budgetar.
- Det finns inget utrymme för ökade kostnader i tvåårsbudgeten 2013 -14 inte heller för nya satsningar och utökad verksamhet. Allt som medför ökade kostnader måste balanseras av minskade kostnader på andra områden. Prioriteringar och omfördelning av resurser kommer att spela en stor roll i arbetet inför höstens budgetbeslut, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall men fortsätter sedan lite mer optimistisk.
- Linköpings kommun har en stabil ekonomi och har visat positiva resultat sju år i följd. Nu ställs vi på prov för att kunna fortsätta visa upp en ekonomi i balans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om