Missnöje bland deltidsbrandmän

Trots att majoriteten av de deltidsbrandmän som i december sade upp sig från sin tjänst, är tillbaka i arbetet växer visst missnöje ändå fram. Den överenskommelsen som nåddes tycks stryka medhårs men ostämda röster hörs eka genom det nya avtalet.

De deltidsbrandmän som i december sade upp sig har återkommit, fast i mindre styrka. Missnöje kring engagemang från politikerna växer.

De deltidsbrandmän som i december sade upp sig har återkommit, fast i mindre styrka. Missnöje kring engagemang från politikerna växer.

Foto:

Linköping2015-04-14 07:03


En av dem är Kjell Eriksson, styrkeledare på deltid på Vikingstad brandstation.
- Det framställs som om att ingen större skada är skedd men 38 brandmän sade upp sig. Nio plus en kommer inte tillbaka. I Vikingstad sade elva brandmän plus en styrkeledare upp sig och sex plus ett befäl kommer inte tillbaka. Det innebär att det återstår tre styrkeledare plus tre brandmän som ska svara för fyra jourgrupper, där det normalt går åt tolv man. Därtill att det inte finns någon respekt eller förtroende för ledningen inom Räddningstjänsten Östergötland hos, nära nog, samtliga deltidsbrandmän inom Linköpings kommun, säger han.

Föga förändring
Förhandlingarna kring ett nytt, tydligare avtal har pågått under lång tid. Räddningstjänsten Östergötland - RTÖG - ville hitta en lösning gällande den otydliga arbetsbeskrivning för ersättning som då fanns för deltidsbrandmännen. Men Kjell Eriksson är av annan åsikt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om