Missnöje efter omorganisation

Den förste januari omorganiserades polisen så att det skulle bli mer poliser på ute bland allmänheten och man skulle komma närmare kommuninnevånarna. Istället har det blivit tvärtom menar flera poliser som Linköpings Tidning talat med.

Linköping2015-10-03 04:06


21 polismyndigheter blev från och med den 1 januari 2015 en enda myndighet. Bara detta är den största omorganisationen som polisen gjort på 50 år. Resultatet skulle ge mera polis i yttre tjänst och polisen skulle komma närmare innevånarna. Istället har det blivit precis tvärtom menar kritiker inom kåren.
- Det är många hos oss som inte vad de ska göra nu och vilken tjänst de kommer att få då vissa befattningar upphört och man får söka om sitt jobb, menar en polisman som av flera olika skäl vill vara anonym.
- Vi har även flera chefer som nu inte vet vad de ska göra och i och med att vi numera är en enhet så är personalen mer som en schackpjäs som man kan flytta runt lite som man vill och passar inte det så får man söka ett civilt arbete, fortsätter vår källa.
Läs mer i lördagstidningen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om