Misstänkt stöldgods i bil - kompanjon kom till platsen

Vid 08.30-tiden igår morse fick Polisen i Norrköping in ett samtal om att en bilförare kunde vara påverkad på något vis. Flera polispatruller letade efter bilisten som fanns sig i Skärblacka. Till slut mötte en av polispatrullerna bilen.

Linköping2016-02-23 15:27

Den var en man i 30-årsåldern som var förare och när han kontrollerades av poliserna så uppstod en misstanke om att han kunde vara drogpåverkad. När de sedan gick igenom bilen så fann poliserna en batong, en kniv och en kolsyrepistol.

Även andra föremål som misstänks vara stöldgods påträffades. När visitationen av föraren gjordes fann de också misstänkt narkotika.

Drograttfylla, brott mot knivlagen och stöld, alternativt häleri samt innehav av narkotika är vad nu bilföraren misstänks för. Mannen fick följa med polisen till stationen för provtagning och förhör.

- Att en kolsyrepistol påträffas är inte jättevanligt men det förekommer. Troligtvis kommer han inte få tillbaka den, säger Polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

När de var på väg in till stationen kom en annan man i samma ålder gåendes till kontrollplatsen. Han kunde misstänkas ha med det misstänkta stöldgodset att göra. Han misstänks nu för stöld alternativt häleri och ringa narkotikabrott. Mannen greps och fördes till polisstationen för förhör.

- Den andra mannen kom dit under tiden ena polispatrullen gick igenom det misstänkta stöldgodset. Vi tror att de hade gemensamt intresse i det, säger Thomas Agnevik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om