Misstänkt kvinnomördare är från norra Småland

Den man i 40-årsåldern som misstänks för mordet vid resecentrum var tidigare sambo med mordoffret. Det uppger Expressen.

Polisens kriminaltekniker genomförde under torsdagen en undersökning i den gångtunnel som går under spåren vid resecentrum.

Polisens kriminaltekniker genomförde under torsdagen en undersökning i den gångtunnel som går under spåren vid resecentrum.

Foto: Julia Djerf

Linköping2021-04-16 10:03

Det var strax före klockan 11 på torsdagen som polisen fick larm om att det skett ett allvarligt våldsbrott vid resecentrum i Linköping. En kvinna i 45-årsåldern hittades svårt skadad. Hon fördes i ambulans till Universitetssjukhuset men hennes liv gick inte att rädda. 

Bara några minuter efter larmet grep polisen en man i 40-årsåldern som fanns kvar i närheten av brottsplatsen. Mannen anhölls senare som misstänkt för mord.

– Mannen som är i 40-årsåldern är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen och kvinnan är bekanta med varandra, det är ingen fara för allmänheten, sade vice chefsåklagare Malin Axelsson, som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande. 

Under fredagseftermiddagen häktades mannen. Den misstänkta kvinnomördaren är hemmahörande i en ort i norra Småland. 

Expressen uppger också att den häktade mannen tidigare var sambo med kvinnan, och att mannen ska vara dömd tidigare. Han ska också ha knivhuggit kvinnan flera gånger, enligt Expressen. 

Här nedan sammanfattar vi vad som hände under torsdagen:

10.53: Polisen får via SOS larm om att en kvinna ska ha blivit angripen på eller i närheten av Resecentrum på Järnvägsgatan i Linköping. 

10.56: Polisen är framme vid resecentrum och börjar utreda vad som hänt. De första poliserna på plats försöker att rädda livet på den skadade kvinnan. 

10.57: Polisen begär omedelbart trafikstopp hos Trafikverket.

10.59: Trafikstopp på resecentrum är bekräftat av Trafikverket.

11.00: Polisen uppger att en man har gripits som misstänkt för ett grovt våldsbrott. Polisen uppmana personer som sett händelsen eller delar av händelsen att stanna kvar och ge sig tillkänna. Stora delar av Resecentrum är avspärrade och polisen ber allmänheten av respektera dessa avspärrningar.

11.10: Kvinnan förs till sjukhus med ambulans. 

11.11: Polisen uppger att kriminaltekniker skickas till platsen. 

11.13: Den gripne mannen förs till polisstationen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. 

12.59: Polisen uppger att den gripne mannen är i 40-årsåldern. Mannen och den drabbade kvinnan ska inte ha varit obekanta för varandra.

13.53: Polisen meddelar att kvinnan har dött. Brottsrubriceringen är nu ändrad till mord. Anhöriga är underrättade.

14.30: Polisen uppger att mordoffret var en kvinna i 45-årsåldern.

18.07 Polisen meddelar att en åklagare har beslutat att anhålla den misstänkte mannen som på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!