Moderaterna stämde av i Norrköping

Moderaterna så kallade arbetsstämma på Louis De Geer är nu avklarad och en kandidatlista till Europaparlamentsvalet är framplockad. Dessutom avhandlades en rad andra viktiga frågor på stämman.

Anders Borg verkade vara på ett strålande humör i sin födelsekommun. Foto: Kajsa Nilsson

Anders Borg verkade vara på ett strålande humör i sin födelsekommun. Foto: Kajsa Nilsson

Foto:

Linköping2013-10-21 06:25


I torsdags samlades moderaternas partistyrelse, stämmofunktionärer och 200 valda ombud från hela landet i Norrköping.
Stämman behandlade förutom Europalistan ett nytt handlingsprogram och en rad framtidsförslag. Stämman ligger knappt ett år innan valen i Sverige och drygt sju månader före Europavalet.
Opinionsläget är inte det bästa för vare sig Alliansen eller Moderaterna. Oppositionen har medvind just nu men trots detta var stämningen på topp.
- Reinfeldts tal var bra och lagom konfronttatoriskt. Stämningen var synnerligen god och visade upp en vilja att kämpa trots det nuvarande opinionsläget, menar moderaternas Länsordförande i Östergötland, Christian Gustavsson och fortsätter med att kommentera.
- De stora förändringarna i vår politik är de beslut vi tog på skolans område.
Vi har nu ambitionen att göras förskolan obligatorisk och därmed göra grundskolan tioårig och vara tydligare i betygsfrågan, berättar ordföranden för utskottet "En modern skola för alla".

Konsumenternas ombud
Finansmarknadsminister Peter Norman var också närvarnade på stämman. Norman har varit i hetluften under en lång tid på grund av den politik han och regeringen för mot "överdrifter" inom finanssektorn.
- Mitt arbete är ju mycket intensivt och intressant.
Finansområdet är tufft men samtidigt tacksamt för konsumenterna är ju i underläge och vi försöker lyfta konsumenterna i förhållande till bankerna.
Mitt förhållande till dem kan vara lite ansträngt ibland men det ska det ju vara så det är ingen fara.
Allting ska inte vara enkelt, eller hur? säger minister Norman med ett underfundigt leende.
På Moderaternas arbetsstämma i Norrköping fasställdes kandidatlistan till Europaparlamentsvalet 2014 och de tre främsta kandidater som placerade sig överst på listan blev inte helt oväntat; Gunnar Hökmark, Christofer Fjellner och Anna Maria Corazza Bildt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om