Momssänkningen gjorde nytta

Många är de som haft mycket att tycka om den momssänkning som regeringen gjorde i år vad gäller restaurangerna runt om i Sverige.

Johannes Sohner på Stora Hotellet i Linköping har i år anställt fem personer tack vare ökad efterfrågan. Foto: Lasse Hejdenberg

Johannes Sohner på Stora Hotellet i Linköping har i år anställt fem personer tack vare ökad efterfrågan. Foto: Lasse Hejdenberg

Foto:

Linköping2012-07-12 04:06


Belackarna hävdar att den var onödig och att den inte kommer att skapa några jobb alls. Nu visar statistik att försäljningen ökar månad, för månad. På Stora Hotellet har man under året anställt inte mindre än fem personer tack vare den och ökad efterfrågan.
- Vi ser en stadig ökning nu, det säger Johannes Sohner på Stora Hotellet i Linköping, det är fler som går ut och äter nu helt enkelt.
- Trots att det har varit en regnig vår och då minskar dryckesförsäljningen, så har vi tagit igen den på att kunderna äter mera i restaurangen, fortsätter Johannes.
Under året så har man på Stora Hotellet kunnat anställa inte mindre än fem personer, som en direkt följd av momssänkningen.

Bättre service
- Vi är generelt dåliga på service i Sverige, om man jämför med andra Europeiska länder, säger Johannes. Och nu när vi har aningen bättre marginaler, så väljer vi att använda den till att öka servicegraden för gästerna och det kräver personal.
Som om inte detta varit nog, så öppnar han även en ny restaurang till. Ovanför Horse & Hound, på Apotekaregatan 14, kommer den att ligga och premiärdatum är satt till den förste oktober.
En nyetablering som kommer generera upp till tio nya arbetstillfällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om