Mordbrännare nekar till brott

Den 25-årige man som i måndags satte eld på Lidlbutiken på Agneshögsgatan i Motala har nu förhörts. I förhören gör han vissa medgivanden men nekar till brott.

Butiken blev rejält skadad i branden. Foto: Jerry Prütz

Butiken blev rejält skadad i branden. Foto: Jerry Prütz

Foto:

Linköping2016-03-30 14:47


Det var under måndagskvällen som en, för polisen i Motala, känd man både hotade personer i den aktuella butiken med ett järnrör för att senare sätta eld på densamma.

- Vi genomförde ett förhör med honom under tisdagskvällen och då tillsammans med hans advokat. Han medger att han varit på platsen men det är också allt. Han nekar dessutom till att ha skulle gjort sig skyldig till någon som helst brottslighet, säger kriminalinspektör Henry Jansén, som är den som håller i utredningen av det som rubriceras som mordbrand.

- Troligen mår den här killen inte så bra. Vad det sedan beror på har jag i nuläget inget svar på. Jag vet inte just nu om mannen var påverkad av narkotika eller något annat, fortsätter Henry Jansén som berättar att butiken var rejält rökfylld och att man troligen får slänga alla varor i butiken då de är både rök och sotskadade. Även om butiken inte förefaller särskilt skadad på utsidan så lär det dröja innan den kan öppna om man ska döma av de bilder som finns att tillgå.

- Det finns flera brandhärdar och det är troligt att han använt sig av tändvätska för att tända på. Frågan är om han fått tag i den i butiken eller haft den med. Det får den fortsatta utredningen visa, avslutar Henry Jansén som tillägger att 25-årigen kommer att gå till häktning så snart som möjligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om