Mordförsök och grov misshandel

Det har varit en hel del att stå i för polisen i länet den gångna helgen. Trots allt var det förhållandevis lugnt under valborgsmässoaftonen.

Linköping2016-05-02 08:31

Klockan 15.27 i fredags kom det in uppgifter om en svårt knivskuren kvinna från Silverringen i Norrköping. Kvinnan fördes omedelbart till sjukhuset med allvarliga skador. Hennes före detta man inkom strax efter på polisstation och greps misstänkt för försök till mord. Polisens tekniker har skickats till brottsplatsen för en teknisk undersökning och utredningspersonal har påbörjat en förundersökning för att utreda vad som hänt.

Klockan 05.18 inkom larm till polisen via SOS om att flera personer bråkade utomhus på Väpnaregatan. Enligt en anmälare skulle det förekomma kniv på platsen och någon skulle vara blodig. Fem polispatruller beordrades till platsen. Även ambulans åkte mot platsen.

Polis på plats kontrollerade och säkrade området varefter poliserna påbörjade arbetet med att ta reda på vad som hade inträffat. Ambulans släpps fram så småningom till brottsplatsen för att ta hand om lindrigt skadade personer.

Vad hände?

Ett bråk mellan en handfull personer verkar ha startat på Fogdegatan. Tre misstänkta män hade jagat tre andra personer mot Väpnaregatan där två personer ska ha fått sårskador efter någon typ av sammandrabbning.

Tre män misstänks nu för grov misshandel men det rådde stora oklarheter i ärendet beträffande vad som kan ha inträffat och vem som kan ha drabbats och vem som kan misstänkas för brott. De inblandade personer var inte helt samarbetsvilliga när polisen ska försöka klara ut vad som inträffat. Polisen behöver allmänhetens hjälp med tips eller iakttagelser. Den sett hela eller delar av bråket ombeds vänligen att kontakta polisen på 114 14.

Valborgsnatten i Östergötland

Polisen har sedan klockan 22.00 hanterat 131 ärenden i länet under Valborgsaftonen som har varit ganska normal. Fyra personer har gripits för brott och 35 personer har frihetsberövats av andra anledningar.

Klockan 02.20 inträffade ett personrån i anslutning till Trädgårdstorget i Linköping. Polisen kunde gripa tre personer i nära anslutning till platsen. De gripna är misstänkta för rån mot en person samt misshandel i två fall. Utredningsåtgärder pågår i ärendet varför ytterligare information inte kan lämnas i nuläget.

Natten kan i stort liknas vid en vanlig lördagsnatt med lite ordningsstörningar och några misshandelsanmälningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om