Motalabron klar efter 72 år

Efter tre års byggtid och 72 års velande är nu Motalabron färdig och invigd. Invigde gjorde självaste Kung Carl XVI Gustaf genom att köra över bron på ståndsmässigt vis. Men gladast denna dag var nog kommunalrådet Camilla Egberth.

Konungen invigningstalade. Foto: Gunnar Andersson

Konungen invigningstalade. Foto: Gunnar Andersson

Foto:

Linköping2013-10-10 06:47


Det har under tre års tid byggts vägar, broar och järnväg till en total kostnad på drygt åtta miljoner. Men då är det både ett nytt järnvägsspår och en omläggning av riksväg 50 och det var nu både själva vägsträckningen och själva Motalabron som igår togs i bruk.

Vacker bro och vy
Det socialdemokratiska kommunalrådet Camilla Egberth är glad över att bron nu står färdig.
- För det första så är det en väldigt vacker bro och det är skönt att den nu är öppen för trafik. Jag tror inte att det gör någon större skillnad för handeln heller att vägen numera går förbi och inte genom Motala men vi får nog bli bättre på att skylta om att man faktiskt kan svänga av från vägen och besöka vår stad. Lika glad är Tillväxt Motalas vd Joakim Ljungqvist som precis fått alldels färska siffror som säger att första halvåret 2013 så ökade Motala sin befolkning med hela 310 personer.

Historisk ökning
- Detta har inte hänt i modern tid och det är väl ett tecken om något att det börjar gå framåt för Motala.
Nu kanske inte just detta beror på bron men det hänger självklart samman de infrastrukturförvandlingar som gjorts det senaste året. Sedan är det en väldigt vacker bro med en enorm vy över själva Motala och hamninloppet som säkert kommer locka på en och två besökare extra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om