Motion för nyblivna föräldrar

Elmina Saksi har specialiserat sig inom träning för nyblivna föräldrar. I sin blogg Föräldrafitness skriver hon om träning och förutom att arbeta om personlig tränare och dietist arrangerar hon lite annorlunda former av träning, exempelvis mammaträning i en lekpark.

En av övningarna gick ut på att spänsta över en gunga fram och tillbaka.

En av övningarna gick ut på att spänsta över en gunga fram och tillbaka.

Foto:

Linköping2013-12-16 07:58


20 sportklädda mammor med barnvagnarna i högsta hugg samlas utanför Ica i bostadsområdet Ljura i Norrköping. En kort promenad genom snölandskapet och så är gänget framme vid slutdestinationen. Den här gången är det mammorna som skall aktiveras i gungor och rutschkanor och barnen får snällt ligga kvar i vagnarna.
- Helst ska man ha varit på efterkontroll innan man börjar träna, det vill säga ungefär två månader efter att man fött, sen kan man fortsätta att träna i lekpark även när barnen blir äldre, berättar Elmina Saksi.

Många övningar
Runt om på lekplatsen finns möjlighet till övningar så som jägarvila, dips, utfallssteg och hopp över gunga. Inte många tillbehör behövs för träning på en lekplats. Rutschkanor, bänkar, räcken och träd duger gott.
- Om ni inte kommer ihåg vilken övning ni ska göra så gör ni mammaburpies, ropar Elmina Saksi ut med jämna mellanrum under träningspasset. Ansträngda suckar hörs från de deltagande mammorna eftersom de vet precis hur jobbig den kombinerade plank- och stjärnhoppövningen är.

Elmina Saksi har specialiserat sig på träning för nyblivna föräldrar.
Elmina Saksi har specialiserat sig på träning för nyblivna föräldrar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om