Musikhjälpen samlade in 31 miljoner

... och Miljöministern sammanfattade Parismötet.

Åsa Romson besökte kommunens lounge i Passagen i fredags där hon medverkade i seminariet "Från Paris till Passagen, så påverkar klimatpolitiken dig". Foto: Tommy Pettersson

Åsa Romson besökte kommunens lounge i Passagen i fredags där hon medverkade i seminariet "Från Paris till Passagen, så påverkar klimatpolitiken dig". Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2015-12-21 12:30


Musikhjälpen 2015 skrapade ihop, rekordmånga, 268 000 engagemang och drog in 31 105 000 kronor. Under veckan kom det in över 70 000 önskningar om låtar, och för första gången i Musikhjälpens historia är det endast kvinnor som innehar topp tre av de mest önskade låtarna.

Ett bra facit för Musikhjälpen och för Linköping, som värdkommun. Visserligen verkar det som om man inte når upp till rekordinsamlingen 2014 i Uppsala då man fick in över 34 miljoner kronor för att bekämpa HIV men det är ändå ett rejält kliv från det första året i Malmö 2008 då man fick ihop tre miljoner till flyktingar. Den slutgiltiga siffran kommer att justeras, då öronmärkta pengar vanligtvis fortsätter att komma in även efter Musikhjälpen-veckan.

När Musikhjälpens programledare Linnea Henriksson, Kodjo Akolor och Gina Dirawi kravlade sig ur glasburen på Stora torget kunde man summera et framgångsrikt arrangemang med ett stort lokalt engagemang. Under de sju dygn man direktsände skapades 268 000 engagemang runt om i Sverige till förmån för Musikhjälpen och många av dem producerades regionalt. Mängder av artister ställde upp i glasburen både lokala och nationella kändisar sjöng och- eller pratade om klimatkrisen. Cirka 500 artister och gäster har besökt glasburen under Musikhjälpen 2015.

Det är svårt att säga vem eller vad som drog mest folk till Stora torget men en person som skulle behövt ha fler öron vid sitt framträdande var Sveriges klimat- och miljöminister Åsa Romson. Under Musikhjälpsveckan hade Linköpings kommun en lounge i konsthallen Passagen för möten, diskussioner, föredrag och information om bland annat arbetet för att göra Linköping till en hållbar stad att leva i.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om