Mycket att visa upp i Östergötland

Efter ett par intensiva dagar var det dags för de 21 landshövdingarna att ta farväl för denna gång. Varje år träffas de och i år var Östergötland mötesplats. Värden och Östergötlands landshövding Elisabeth Nilsson var nöjd med besöket.

Elisabeth Nilsson var nöjd med dagarna.

Elisabeth Nilsson var nöjd med dagarna.

Foto:

Linköping2013-08-28 06:55


- Det har varit jätteroligt. Alla landshövdingar är stolta över sina län och i Östergötland finns så otroligt mycket att visa upp. Landshövdingarna har fått ta del av både natur, kultur, historia och näringsliv, berättar Elisabeth Nilsson.

Bullerfrågan
Sedan ankomsten vid söndag lunch har Elisabeth Nilsson haft mycket att visa och till hjälp har hon haft flera representanter från det östgötska näringslivet. Under tisdagsförmiddagen samlades landshövdingarna för landshövdingemöte på Länsstyrelsen.
- Vi har talat om bostadsplanering och hur vi ska få igång byggandet i länet. Efter det pratade vi om flygbullerfrågan som är aktuell i Linköping, säger hon. En annan komplicerad fråga som fick utrymme under förmiddagens möte var hur man ska hantera hedersrelaterat våld.
- Frågan om hedersrelaterat våld är svår. Vår hållning är att lagen gäller alla och att de unga kvinnornas rättigheter ska respekteras. Tanken är att det ska bli nationellt, säger Elisabeth Nilsson.
Just frågan om hedersrelaterat våld kommer att diskuteras vidare under veckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om