Några snabba frågor inför EU-valet

Ett EU som arbetar för rättvisa villkor, gröna jobb och ett solidariskt Europa. Det är toppkandidaten Aleksander Gabelics tre viktigaste frågor inför det stundande EU-valet.

Aleksander Gabelic sitter förmodligen i europaparlamentet efter valet.

Aleksander Gabelic sitter förmodligen i europaparlamentet efter valet.

Foto:

Linköping2014-05-20 07:18


Tillsammans med många andra har Aleksander Gabelic förtidsröstat. Ett drag som kan visa sig vara lönsamt: ju närmare valet man kommer, desto mer tal, debatter och möten med folk måste han klara av.

Förbättra EU-medborgarnas vardag
- Det är viktigt att gå och rösta i EU-valet. EU har stor betydelse för varje enskild linköpingsbo, östgöte och svensk. De beslut som tas i Europaparlamentet påverkar oss mer än vad vi tror och i valet har vi vår chans att påverka genom att rösta. Jag hoppas att linköpingsborna tar den chansen, inte minst för jobben och klimatets skull, och går och röstar, säger Aleksander Gabelic.

Människan Aleksander
Gabelic har flera andra strängar på sin lyra än politiken. Han föddes år 1965 i Arlöv i Burlövs kommun nära Malmö. I dag är han bosatt i Linköping och hans föräldrar härstammar från Kroatien. Inför valet den 25 maj står han på plats nummer sex på partiets valsedel vilket innebär att han med största säkerhet kommer in i parlamentet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om