Nästan tre miljarder till äldreomsorg

I går gick Socialdemokraterna med partiledaren Stefan Löfven och ekonomiska talespersonen Magdalena Andersson ut med ett förslag om ett traineprogram för 20 000 ungdomar i landet. I Linköping handlar det om nästan 300 arbetstillfällen. Riksdagskandidaten Eva Lindh i Linköping är mycket nöjd med förslaget.

Eva Lindh är glad över Socialdemokraternas förslag för jobb till unga och flera händer i äldrevården.

Eva Lindh är glad över Socialdemokraternas förslag för jobb till unga och flera händer i äldrevården.

Foto:

Linköping2014-08-05 07:20


Det är ingen hemlighet att äldrevården i Sverige, Östergötland och Linköping står inför stora framtida utmaningar. Det utbildas inte tillräcklig med folk på de olika programmen på gymnasieskolan och senare väntar stora pensionsavgångar.
- Jag tycker det är ett mycket bra förslag som partiet lagt fram för hela Sverige. I vårt län handlar det totalt om 1 127 och i Linköping 283 platser om man ska vara exakt, berättar riksdagskandidaten Eva Lindh som fortsätter:

Viktig fråga
- Detta innebär då alltså att var femte arbetslös ungdom kommer att kunna få ett arbete inom vården vilket är mycket bra. Ungdomsarbetslösheten är viktig fråga för oss i både kommunvalet och självklart i riksdagsvalet också, säger Eva Lindh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om