Nationaldagsfirandet ökar i popularitet

Årets nationaldagsfirande startade som det brukar göra med en ceremoni för särskilt inbjudna gäster, denna gång, i Konsert & Kongress där borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt lämnade äver en gåva till nya svenska medborgare i Linköping.

Lars Vikinge intervjuas av Ragnar Dahlberg.

Lars Vikinge intervjuas av Ragnar Dahlberg.

Foto:

Linköping2014-06-07 04:06


Det har blivit en kär tradition att de som erhållit nytt svenskt medborgarskap och är bosatta i Linköpings kommun får ett symboliskt men mycket uppskattat kommunalt välkomnande.

Flaggor och diplom
Kommunen startade upp välkomsttraditionen efter att en motion antagits i kommunfullmäktige år 1993 och borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt har varit med den senaste sju åren. I år fick man flytta ceremonin från Stadshuset till Crusellhallen tack vare att det var så många anmälda medborgare att kommunfullmäktigesalen inte räckte till.
- Jag var med från det att vi enbart delade ut diplom i parken mellan slottet och länsstyrelsen sedan dess har vi utvecklat det hela med flaggutdelning, samt lite mer högtidligt och glatt, berättar borgmästare Ann- Chatrine Hjerdt och fortsätter.
- I år hade vi 140 personer anmälda så intresset ökar hela tiden. Det är spännande att se hur viktigt våra nya medborgare tycker att det är att få medborgarskapet under dessa trevliga former.

Nationaldagsparaden avgick från Borggården tillsammans med Skolmusikkåren och fanbärare.
Nationaldagsparaden avgick från Borggården tillsammans med Skolmusikkåren och fanbärare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om