Nationalister höll läger i bygdegård

I helgen var det nationalistiskt läger i Kvarnvik, drygt två mil söder om Åtvidaberg, där kända nationalister höll anföranden, nationalistisk litteratur bytte ägare och man laddade upp inför framtiden.

Linköping2012-08-06 06:30

Svenskarnas Parti höll, för andra året, ett sommarläger, Nordisk Vision, denna gång i Kvarnviks bygdegård, inte långt från Rumma och Falerum i södra delen av länet. Men allt var inte nationalistiskt utan det förekom även lekar, kurser i självförsvar samt hjärt-och lungräddning. Men allt har skett under stort hysch hysch och detta av flera skäl. Det var till och med så hemligt att de som löst lägeravgift endast visste att lägret ägde rum i Östergötland. Först ville arrangörerna inte ha besök men sedan kom ett sms från en av arrangörerna där det stod "vi finns i Kvarnvik".

Vill inte ha bråk
- Varken vi, eller polisen, vill ha något bråk och kommer det ut vart vi håller till så kommer det dels hit en massa media och smyger omkring men så kan även olika typer av aktivister komma hit och ställa till bråk, menar Andreas Carlsson, en av arrangörerna bakom Nordisk Vision 2012. Detta bekräftas av Östgötapolisen, som för övrigt,är väl medvetna om att lägret äger rum i bygdegården i Kvarnvik. Det har de arrangören sett till.
- Sedan brukar de som hyr ut, till exempel, en bygdegård få kalla fötter när de hör att de är Svenskarnas Parti som är hyresgäst. De tror det kommer bli bråk och kravaller samt att kanske de får sin egendom sönderslagen. Förra året, då vi var i Skåne, så var polisen där men de klev inte ens ur bilen när de såg att det var lugnt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om