Nattliga detonationer skapar oro

Under natten mot tisdag smällde en eller flera okända personer av något som orsakade kraftiga detonationer i Johannelund. Enligt polisen kan det röra sig om så kallade "Bangers" som smällts av.

Linköping2016-03-08 14:36

Det var runt midnatt, natten mellan måndag och tisdag, som polisen gjordes uppmärksam på att det hörts smällar runt Ödegårdsgatan i Johannelund. En polispatrull skickades till platsen men utan att de skyldiga kunde hittats eller att man fann spår efter det som kunde ha orsakat explosionerna.

- Troligt är att någon eller några som kastat så kallade "Bangers", vilket närmast är att jämföra med gamla tiders knallskott. Dessa är inte tillåtna att kasta omkring mitt i ett bostadsområde. Men det är alltid svårt inom polisen att hitta de skyldiga för så fort vi är synliga så försvinner de, menar Thomas Agnevik, presstalesman vid Linköpingspolisen. Han fortsätter:

- Man kan göra sig skyldig till en lång rad brott när man innehar och kanske även skjuter av en smällare av den här typen. De är dessutom förbjudna numera men säljs tydligen över nätet och då av mindre nogräknade personer som jag förstår det, avrundar Thomas Agevik vårt samtal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om