Nattligt snöfall orsakade kaos

Snön må ha kommit något oväntat och något opassande då de allra flesta jullediga nu var tillbaka på arbetet. Redan vid lunchtid på onsdagen hade ett 15 - tal olyckor rapporterats.

Olyckorna ställde till det på det stora vägarna men i Tornby var det betydligt lugnare.

Olyckorna ställde till det på det stora vägarna men i Tornby var det betydligt lugnare.

Foto:

Linköping2015-01-08 07:56


Polisen presstalesman Fredrik Kliman hade under gårdagen en bråda tider då avåkningar, olyckor och halka ställde till det ute på vägarna.
- Ja, det har varit riktigt besvärligt väglag i nästan hela länet och polisen vill verkligen uppmana allmänheten att ta det riktigt lugnt, hålla avstånden och se upp om man måste ge sig ut och köra bil, sade han vid 10.00 under onsdagens förmiddag.

Besvärligt på E4:an
Redan vid 06.41 kom en första rapport om bilolycka på E4.an och då i höjd med Mantorp där polis, ambulans och räddningstjänst larmades till en trafikolycka på E4:an och söderut. . En personbil ska ha åkt av vägen och en person ska vara drabbad. Ett körfält fick stängas av under tiden räddningsstyrkor och bärgare arbetade på platsen. En kvinna fördes i ambulans till US. Polis ska senare höra kvinnan angående olyckan. Vid klockan 7.27 på E4.an och vid Åby larmades polisen till en förmodad trafikolycka på E4:an södergående i höjd med Stenkullebacken/Åby. En personbilbil ska ha blivit stående delvis ut i vägbanan. Det är inte känt vad som inträffat eller om någon person skadats vid olyckan. Då polis kom till platsen framkom att ett motorhaveri låg bakom det hela. Bilen ska inte varit inblandad i någon olycka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om