Nätverket Kvinnosim demonstrerade

Ledamöterna i Kultur och fritidsnämnden fick igår morse en uppvaktning före sammanträdet av nätverket "Kvinnors rätt till konsten att simma", Kvinnosim.

Linköping2015-10-09 04:06


Nätverket hade tidigare lämnat in ett medborgarförslag om särskilda kvinnosimstider i simhallen. Man befarade att nämnden skulle avslå förlaget så därför stod de utanför kommunhuset med plakat för att få en ändring på detta.

Nu blev det inte så utan nämndens ordförande Cecilia Gyllenberg Bergfasth berättade att man istället tänkte besvara förslaget istället för att avsla och sedan kontakta en förening, LASS, som skulle kunna ta över verksamheten till allas bästa.

- Kvinnosim innebär att simhallen bara har öppet en bassäng för kvinnor 2-3 timmar i veckan. Kultur och fritidsnämnden ville ge avslag med hänvisning till att kvinnosim går emot kommunallagen och diskrimineringslagen sett till likabehandlingsprincipen.


Det kommer inte ges någon hänvisning till paragrafer eller fördjupning var i lagen kvinnosim går emot. Flera andra kommuner i Sverige har gjort en annan bedömning och anordnar kvinnosim, säger Sofia Ek en av nätverkets representanter och fortsätter.

Läs hela artikeln i fredagstidningen!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om