Nazistledare dömd till sex månaders fängelse

Jonas Andersson, 27-årig gruppledare för Nationalsocialistisk front (NSF) i Östergötland, dömdes i går till sex månaders fängelse för förberedelse till grov misshandel. Det var i november som han tillsammans med tre andra påträffades i en bil full med vapen. Även de andra tre har nu dömts till fängelsestraff.

Linköping2005-12-29 07:46

Samtliga fyra män, 21, 22, 24 och 27 år gamla, har hela tiden nekat till brott. Enligt tingsrätten är det dock uppenbart att föremålen i bilen varit avsedda att användas vid ett tilltänkt bråk.
Det var vid 22-tiden den 19 november som polisen fick ett tips om att det skulle bli bråk mellan nazister och invandrare vid midnatt samma kväll i Berga. Strax därefter kom också en anmälan om att en uppgörelse skulle ske mellan NSF och Antifascistik aktion. Anmälaren berättade också att NSF varit i Ljungsbro och rustat sig med olika vapen.
Polisen åkte ut till Berga och upptäckte en bil som stod parkerad vid kyrkan. När patrullen körde fram steg personer ut ur bilen, och ett brännbollsträ ramlade ut. Polismännen märkte att det luktade bensin från bilen och sökte därför igenom den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om