Nej till nytt fotbollslag

Såpoperan om Linköpings herrfotboll rullar vidare. Sammanslagningen av FKL/Syrianskas, BK Kentys och Östria Lambohovs seniorlag blir inte av då FKL/Syrianska sade nej på sitt årsmöte.

Mats Johansson kämpar oförtrutet vidare. Foto: Tommy Pettersson

Mats Johansson kämpar oförtrutet vidare. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-11-01 07:45

Sammanslagningen av Linköpings tre bästa klubbar, alla i division 3, har varit på gång ett år. En gemensam handlingsplan togs fram. Östria och Kenty skulle lägga ner sina seniorlag, flytta över verksamheten till FKL/Syrianskas organisationsnummer och de tre skulle nästa säsong bilda ett gemensamt lag i division 3 under det namnet Linköping City. Syftet med samarbetet var att få en stabilare ekonomisk grund att stå på för att på sikt bygga ett elitlag i Linköping.
Nu blir det inte så. Både Östrias och Kentys medlemmar röstade ja till förslaget, Östria på sitt ordinarie årsmöte 25 oktober och Kenty på ett extrainsatt årsmöte i måndags. FKL/Syrianska, som varit en drivande part i sammanslagningen, röstade överraskande nej på sitt extra årsmöte i onsdags.
- Vi hade en bra diskussion på ett relativt långt möte där vi kom fram till att FKL/Syrianska säger nej, säger ledamoten Mats Johansson.

Starkare själva
Orsakerna är flera.
- Huvudorsaken är att vi vill verkligen göra en satsning för att lyfta herrfotbollen i Linköping. Vi har fastnat i en diskussion med de olika föreningarna är beredda att skjuta till ekonomiskt. Där har vi fått ett nej.
- Vi kom fram till att vi kanske står starkare ekonomiskt själva än i den här kopplingen. Då är det kanske lika bra att fortsätta själva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om