Next Norrköping tar fart

Marknadsföringsarbetet i " Next Norrköping" har tidigare enbart varit en idé och vision men nu går projektet nu in ett mer konkret skede strax före julhelgen öppnades projektets egen webbsida www.next.norrkoping.se, och samtidigt bjöds byggherrar i hela landet in till att delta i en så kallad byggherresamverkan gällande Inre hamnen.

Det byggs som aldrig förr i Norrköping. Här kvarteret Krogen.

Det byggs som aldrig förr i Norrköping. Här kvarteret Krogen.

Foto:

Linköping2015-01-02 08:35


Denna inbjudan är ett nytt sätt att utveckla en stadsdel som aldrig tidigare har använts i Norrköping. Informationen om samverkansprojektet går ut till omkring 400 byggherrar, som kan anmäla sitt intresse att vara med. Eftersom kommunen strävar efter variation och mångfald i projektet, är målet att skapa en byggherresamverkan som inkluderar både lokala och nationella byggföretag.

Största projektet
Inre hamnen är ett av Norrköpings största stadsutvecklingsprojekt någonsin.
När den nya delen av staden står klar omkring 2028 kommer den att ha förvandlats från ett område med småindustrier och hamnverksamhet, till en stadsdel med en blandning av bostäder, service- och arbetsplatser samt restauranger - allt i en miljö som präglas av närhet till vatten. Inte minst genom de nya kanaler som kommer att leta sig in i området från Strömmen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om