Norrköping bygger i Linköping

Nu börjar Handelsbankens nya kontor att ta form längs med Ågatan. Skanska inledde arbetet med 140 miljonersbygget 2012 på uppdrag av Fastighets AB L E Lundberg och komplexet beräknas vara inflyttningsklart 2014. Bankhuset är bara en byggnation av flera som pågår parallellt i kvarteren Braxen och Bokbindaren.

Louise Lindh vice vd, Fredrik Lundberg och projektutvecklingschef Henrik Landelius besökte byggarbetsplatsen.

Louise Lindh vice vd, Fredrik Lundberg och projektutvecklingschef Henrik Landelius besökte byggarbetsplatsen.

Foto:

Linköping2013-07-26 21:57


Norrköpingsbaserade företaget Lundbergs har under en längre tid köpt fastigheter i Linköping och är nu i allra högsta grad med i omvandlingen av innerstaden.

Farbror Melin
Lundbergs aktuella nybyggnationer i Linköping berör området mellan Storgatan, Repslagaregatan, Ågatan och Snickaregatan. Under perioden maj 2013 fram till sommaren 2015 kommer omvandlingen att äga rum. Det blir under byggtiden en del trafikrestriktioner och ibland också kortvariga avstängningar av de berörda gatorna. Men när allting är klart kan man konstatera att de gamla kvarteren har fått sig ett rejält ansiktslyft.
- Det här känns väldigt spännande för oss att vara med att utveckla Linköping. Staden har en väldig växtkraft och vi har satsat mycket här de senaste åren i fastighetsförvärv och byggnation, säger Fredrik Lundberg och fortsätter.
- Både Norrköping och Linköping har goda framtidsutsikter och är fina städer och jag vill inte ställa kommunerna mot varandra. Lundbergs har ett betydande fastighetsinnehav i Linköpings stadskärna och det rör på sig hela tiden. Gyllenhuset, Gränden och kvarteren Braxen samt Bokbindaren är några exempel på Norrköpingsföretagets fastigheter som är i omvandling. I kvarteret Bokbindaren kommer Handelsbanken att flytta in tillsammans med Skandia och  KPMG.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om