Norrköping går till kammarrätten

Vård- och omsorgskontoret i Norrköping har nu ansökt om prövningstillstånd hos kammarrätten eftersom man tidigare har fått stryk i förvaltningsrätten i ett ärende som handlar om rätten till särskilt boende.

Linköping2015-07-30 21:45


Kommunen ska bevilja eller avslå ansökningar om särskilt boende med utgångspunkt från lagar, förarbeten till lagarna och de domar som finns i landet kring särskilt boende men det är ett grannlaga arbete eftersom det handlar om bedömningar.
Nyligen uppmärksammades fallet där en person ansökt om särskilt boende där kommunen avslog personens ansökan, men förvaltningsrätten bedömde senare att personen har rätt till en plats.
- Det är alltid tråkigt när personer upplever att de inte får sina behov tillgodosedda. Därför är det viktigt att vi ser till att alla i Norrköping behandlas och bedöms lika för att säkerställa att Norrköpingsbor har samma förutsättningar att få en plats på särskilt boende som om man bor på någon annan plats i Sverige. Vi behöver också se över hur hänsyn tas till hög ålder vid den sammantagna behovsbedömningen säger Eva-Britt Sjöberg, ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Prejudicerande?
Flera domar som gäller personer i hög ålder och med liknande livssituation har tidigare i år fått avslag på sina överklaganden om särskilt boende både i förvaltningsrätten och kammarrätten.
- Vi ansöker därför om prövningstillstånd för målet hos kammarrätten för att få ett klargörande om vad det är som skiljer det aktuella målet mot de tidigare mål som fått avslag säger Pernilla Thunander, verksamhetschef för vård- och omsorgskontorets myndighetsutövning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om