Norrköping körde om Linköping

Igår blev det klart att Norrköpings kommun tar spets och blir först ut med datum för första spadtag och bygge av, den för regionen så viktiga Ostlänken.

Linköping2015-08-14 07:23


Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande och Einar Schuch, regionchef på Trafikverket undertecknade ett smått historiskt avtal om kompletterande åtgärder kring Ostlänken.

Över eller under mark
Genom den undertecknade avsiktsförklaringen möjliggör Trafikverket och Norrköping nu att en byggstart av Ostlänken kan ske år 2017.
Norrköping blir alltså först ut på sträckan medans man i Linköping fortfarande träter med Trafikverket om dragning av spåren och andra underjordiska frågor.
Parterna som träffades igår vid Trafikverkets trafikledningscentral är överens om att förutom ny järnväg för höghastighet och anläggningar i dess direkta anslutning, såsom resecentrum, behöver det vidtas ett antal åtgärder för att de positiva effekterna av Ostlänken verkligen ska uppstå.
En förutsättning för att det ska vara möjligt är att dessa åtgärder planeras gemensamt av Trafikverket och Norrköpings kommun med högt tempo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om