Norrköping och Linköping bildar nytt flygbolag

Det vore förmätet för att inte säga ogint att tjata om alla planer på en gemensam flygplats för Linköping och Norrköping som passerat de kommunala korridorerna genom decennierna. Nu är det nya tag som gäller.

Paul Lindvall och Lars Stjernkvist studerar gemensamt flygplatsutredningen noggrant. Foto: Tommy Pettersson

Paul Lindvall och Lars Stjernkvist studerar gemensamt flygplatsutredningen noggrant. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2011-12-06 07:57


Efter diverse förberedelser och förseningar presenterar nu de båda Östgötakommunerna den utredning man låtit LFV Consulting göra om en möjlig samverkan mellan flygplatserna i länet.

Varken Norsholm eller Gistad
Både Linköping och Norrköping har de senaste åren haft ett växande antal passagerare på sina flygplatser men de 180 000 resor som idag görs från Arlanda skulle istället kunna göras från Linköping och Norrköping hävdar utredarna.
Norrköping har charterresenärer och Linköping har affärsflyget.
Ett gemensamt flygplatsbolag ska därför enligt utredningen samordna och svara för drift och marknadsföring av regionens flygplatser.
- Frågan har utretts flera gånger och nu kommer vi inte undan längre. Den här frågan har lagt lite sordin på vårt samarbete.
Vi har ett väldigt stort ansvar inför den fortsatta hanteringen av utredningen. Både för flygets skull men även för regionens utveckling, säger Lars Stjernkvist kommunstyrelsens ordförande i Norrköping.
- Jag uppskattar att utredarna har lämnat skarpa förslag som de menar stärker samarbetet och därmed flyget i regionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om