Norrköping och Linköping i takt

Nu verkar det som om stridsyxan mellan Linköping och Norrköping har grävts ned för gott. På ett, vad som så småningom kan komma att kallas för ett historiskt, kommunstyrelsemöte för de båda trätobröderna gick man från fagert prat till konkret handling.

Kommunalråden Paul Lindvall och Lars Stjernkvist går fram gemensamt.

Kommunalråden Paul Lindvall och Lars Stjernkvist går fram gemensamt.

Foto:

Linköping2012-03-14 07:48


Det gemensamma styrelsemötet handlade om infrastrukturfrågor. Mer specifikt handlade det om hur arbetet ska gå vidare efter den regionala flygplatsutredningen och hur påverkansarbetet gentemot kapacitetsutredningen ska föras upp till en ny nivå. Flygplatser och dubbelspår mellan städerna var på agendan.

Ett steg fram inget bakåt
Linköping har tidigare berett marken på hemmaplan i flygplatsfrågan genom att beslut om ett utvecklingsansvar för Linköpings flygplats och nu tar Norrköping ett steg framåt och svarar på samarbetsinviten.
- Nu går vi från samkväm och prat till konkreta handlingar i och med dagens kommunstyrelsebeslut. Vi ger våra kommundirektörer i uppdrag att ta fram ett gemensamt remissvar på kapacitetsutredningen samt att arbeta fram nödvändiga underlag för ett utvecklat samarbete mellan våra två flygplatser, meddelar Norrköpings kommunalråd Lars Stjernkvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om