Norrköpings symfoniorkester kan vinna Grammis

Att det finns en rejäl dos skicklighet i Norrköpings symfoniorkester, SON, har nog inte gått någon förbi. Nu kan den mäktiga orkestern kamma hem Sveriges största musikpris då de blivit nominerade till hela tre grammisar.

Agneta Lindmark Thomas menar att grammisnomineringen är en bekräftelse på hårt arbete.

Agneta Lindmark Thomas menar att grammisnomineringen är en bekräftelse på hårt arbete.

Foto:

Linköping2014-12-20 05:05


Kategorierna är i årets klassiska, årets album samt årets folkmusik/visa.
- Det känns otroligt kul förstås men det är också en bekräftelse på allt det arbete vi har lagt ner. Samtidigt är det ett bevis på att Norrköpings symfoniorkester är en bra inspelningsorkester, säger Agneta Lindmark Thomas, kommunikationschef för Norrköpings symfoniorkester.

Orkestern i bakgrunden
I den klassiska nomineringen är det projektet med Allan Petterssons nionde symfoni som hyllas. Skivan Hommage med Sven-Bertil Taube och Norrköpings symfoniorkester är nominerad till årets album och inspelningen är även nominerad till årets folkmusik/visa.
- Nionde symfonin ingår i ett projekt som sträcker sig över flera år. Christian Lindberg är dirigent och symfoniorkestern spelar årliga konserter. I kategorin årets album och årets folkmusik/visa är det visserligen Sven-Bertil som står i centrum men det är ju orkestern som spelar musiken, berättar Agneta Lindmark Thomas. Planen är att samtliga av Allan Petterssons symfonier ska ges ut i en samlad cd-box år 2018.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om