Norrköpingstjejer tävlar i VM

I oktober åker danstjejer från Norrköping till disco-VM i Italien. Efter att ha skördat framgångar på hemmaplan är det dags för dem att testa konkurrensen utomlands. Den 10-13 oktober bär det av.

Anna Fredriksson och Ebba Meyer har dansat på Norrköpings danscenter under många år.

Anna Fredriksson och Ebba Meyer har dansat på Norrköpings danscenter under många år.

Foto:

Linköping2014-09-23 07:07


Inom discodansen finns många stilar och det svenska laget har sin egen. Med skarpa rörelser och hög musik rör sig de 22 tjejerna precis likadant. Dansläraren Anna Davidsson har drillat dem hårt.
- Jag är väldigt linjefokuserad, om de inte håller linjerna blir jag skogstokig. Blir det fel gör vi om tills det sitter. Det är bättre att de får höra det från mig än att de ser en video från VM och inser att de inte håller raderna, säger hon och framhåller samtidigt hur stolt hon är över deras resultat.

Många timmars träning
Varje vecka tränar tjejerna formation i närmare tre timmar och därtill har de andra danslektioner. Många har dansat under lång tid, Ebba Meyer och Anna Fredriksson är två av dem.
- Jag började dansa när jag var 2,5 år gammal och har haft Anna som lärare sedan jag var 4 år gammal, nu är jag 18, säger Ebba Meyer.
Kompisen Anna Fredriksson har haft Anna Davidsson som danslärare i elva år och har på sätt och vis växt upp på dansskolan.
- Det känns som ett andra hem, klargör hon.
Att Anna Davidsson är hård som lärare håller de båda tjejerna med om, men de klagar inte.
- Det är bra att Anna är så hård på träningarna. Det är viktigt att raderna när man dansar i formation, säger Anna Fredriksson.

Raka linjer när Anna Davidsson är koreograf.
Raka linjer när Anna Davidsson är koreograf.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om