Nu är det full fart på snökanonerna

I samband med att julhelgen uppvisade minusgrader på termometern blev det full fart på snökanonerna vid Vreta Skid- och Motions anläggning på Vreta Kloster golfbana.

Nu är det full fart på snökanonen vid Vreta Skid- och Motions anläggning igen. Foto: Tommy Pettersson

Nu är det full fart på snökanonen vid Vreta Skid- och Motions anläggning igen. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2014-12-27 05:05


Ett stort antal frivilliga, som längtar efter att få dra igång skidåkningen, mötte upp på juldagen och såg till att snökanonerna började leverera den efterlängtade snön till det 3,3 kilometer långa skidspåret.

Äntligen kallt
Spåransvarige Mats Isaksson såg till att snökanonerna levererade rätt mängd snö på rätt plats.
- Vi behöver ha cirka 2-3 minusgrader under nätterna för att vi ska kunna köra våra tre snökanoner.
Det kommer att ta ett par veckor innan vi fått spåret klart helt och hållet, men det är många som är intresserade att hjälpa till med kanonerna. Vi har haft en genomgång av hur snökanonerna skall användas och vad man behöver tänka på. Glädjande är att vi har så många frivilliga, som vill offra några timmar på nätterna för att vi skall kunna producera ett åkbart skidspår så fort som möjligt, säger en glad Mats Isaksson, som sedan november i år är heltidsanställd vid Vreta Kloster Golfklubb för att bland annat ansvara för skidspåret. Mats är själv en erfaren skidåkare med en mängd Vasalopp bakom sig och vet vad som krävas för att få ett bra skidspår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om