Nu är Linghem kopplat till Linköping

330 hushåll fick fjärrvärme.

Mile Elez stänger av den gamla anläggningen.

Mile Elez stänger av den gamla anläggningen.

Foto:

Linköping2016-01-04 11:52


Strax före jul invigde Tekniska verken den nya fjärrvärmeledningen till Linghem och det innebar att stadsdelen kopplades in på ett stort fjärrvärmenät som växer i kommunen och som även bidrar till att uppfylla politikernas målsättning om att bli en resurseffektiv samt klimatsmart region.


Att bygga den nya fjärrvärmeledningen till tätorterna i kommunen handlar om att trygga framtidens energiförsörjning.

Den nya fjärrvärmeledningen innebär att invånarna i Linghem kommer att få sin värme från kraftvärmeproduktionen i Linköping där Tekniska verken har sin mest resurseffektiva energiproduktion i form av återvinning ur avfall. Arbetet med fjärrvärmenätet som startade i augusti och som planerades vara klart efter årsskiftet har gått snabbare än beräknat. Linghemsledningen som försörjer runt 330 hushåll med fjärrvärme är en av många miljöinvesteringar som Tekniska verken gör och den kommer att bidra till minskade utsläpp av koldioxid och växthusgaser.

- Den här satsningen går helt i linje med kommunens klimatmål och den bidrar till en ännu mer resurseffektiv energiproduktion, säger Nils Hillerbrand, styrelseordförande i Tekniska verken och kommunalråd i Linköping.

Läs mer i måndagens papperstidning

Tekniska verken kopplar grepp om ytterligare en tätort i kommunen. Foto: Tommy Pettersson
Tekniska verken kopplar grepp om ytterligare en tätort i kommunen. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om