Nu byggs Tinneröhöjden

Vid Ekkällan skulle bostadsområdet Manhattan byggas men när det gick i stå så byggs nu istället Bostadsrättsföreningen Tinneröhöjd. Caroline Axelsson och Håkan Jansson på HP Boendeutveckling vet att berätta mera.

Carolina Axelsson på den tomt det snart ska börja byggas. Foto: Tommy Pettersson

Carolina Axelsson på den tomt det snart ska börja byggas. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2013-09-07 04:06


Tillsammans med Ulricehamns Betong så driver HP Boendeutveckling projektet Tinneröhöjd och i slutänden kommer det att bli fyra stycken huskroppar innehållande drygt 220 lägenheter av olika storlek och format.
Just nu är det bara buskar, träd och en tom tomt men i november är detta en byggarbetsplats då den första huskroppen ska börja byggas.
- Det stämmer, berättar Håkan Jansson på HP Boendeutveckling och pekar samtidigt ut var det första huskroppen kommer att ligga. Han fortsätter:

Snabbt jobbat
- Redan i november 2014 kommer det huset att vara inflyttningsklart och då tar vi tag i bygget av nästa huskropp och så kommer det att fortsätta tills samtliga fyra byggnader är uppförda.
Det kommer även att byggas ett parkeringshus på tomten mitt emot platsen där vi nu står, säger Håkan Jansson och pekar rakt över Rotegatan och mot den tomt där vi har parkerat våra bilar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om