Nu får det vara nog

Igår genomfördes aktioner på över 80 platser i landet med PRO som huvudarrangör. Pensionärerna protesterade mot den växande inkomstklyftan mellan pensionärer och löntagare.

Roland Johansson, ordförande i PRO Linköping, höll i megafonen. Foto: Sebastian Sjö

Roland Johansson, ordförande i PRO Linköping, höll i megafonen. Foto: Sebastian Sjö

Foto:

Linköping2014-03-15 05:06


På många orter träfafdes alltså besvikna pensionärer för att fråga ut politiker och göra sina röster hörda lokalt.
I Linköping samlades drygt 200 människor på Borggården för att tåga genom stadskärnan till Missionskyrkan.
I Missionskyrkan hölls ett tal av Fredrik Jahn, expert på skattefrågor och en utfrågning av kommunpolitiker genomfördes. Partierna var naturligtvis angelägna att deltaga i paneldebatten med PRO. Det är ju valår.
- Vi vill påminna våra politiker att de problem vi tidigare påtalat inte på något sätt är lösta. Orättvisan består, säger Roland Johansson ordförande i PRO: s samorganisation i Linköping och fortsätter.
- Vi hoppas att de lokala politikerna som vi träffar idag ska ta sitt ansvar och påverka sina partier centralt så vi får till en förändring. Vi har en nedåtgående trend i pensionssystemet och det måste stoppas.

Extra skatt
Skattebetalarnas förening har räknat ut att ett genomsnittligt svenskt pensionärshushåll har betalat drygt 100 000 kronor extra i skatt under perioden 2007 till 2014. PRO och andra intresseorganisationer menar att det finns en djup orättvisa i att pensionärer och löntagare beskattas olika därför kräver man att den så kallade pensionärsskatten ska avskaffas.
Sverige är ett av de länder i världen som beskattar sina pensionärer högre än löntagare och intresseorganisationerna anser att pension och lön ska beskattas likartat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om