Nu läggs landstinget ner

På torsdag byter Landstinget i Östergötland namn och numera kallar man sig region Östergötland. Man fortsätter driva hälso- och sjukvårdsverksamhet men ska nu även samordna insatser för länets utveckling och tillväxt, uppgifter som tidigare låg på regionförbundet Östsam. Andreas Capilla blev nyligen utsedd till regionutvecklingsdirekör i den nya organisationen.

Linköping2014-12-31 05:05

Regionbildningen är ett viktigt steg för Östergötland, men den förändrar egentligen ingenting i din vardag. Allt det som landstinget idag ansvarar för kommer ingår i den nya organisationen och fungerar precis som vanligt. Man går till samma vårdcentral, samma sjukhus och får troligen samma omvårdnad. Skillnaden är att det nu heter Region Östergötland.

Capilla blir regionutvecklingsdirektör
Andreas Capilla, kommunchef i Åtvidaberg, utsågs i början av december till regionutvecklingsdirektör i Region Östergötland. Han har tidigare haft olika ledande befattningar inom kommunal och statlig verksamhet.
- Det ska bli både spännande och utmanande att nu tillträda den här tjänsten, berättar Andreas Capilla drygt en månad innan han tillträder sin nya tjänst den förste februari.
- Det har varit bra år i Åtvidaberg och jag är nog egentligen inte klar där än men det här jobbet som regionutvecklingsdirektör är inget man tackar nej till, menar Capilla vidare. Tillsammans med andra aktörer har landstinget länge arbetat med regionala utvecklingsfrågor som rör näringsliv, kultur, infrastruktur, landsbygd och kollektivtrafik. Från årsskiftet samlas dessa uppdrag i en och samma organisation - Region Östergötland - där även alla landstingets verksamheter ingår. Övriga samhällsfunktioner, som omsorg, förskola och skola, räddningstjänst, miljö, vatten och avlopp, avfall, bygg- och bostadsfrågor, är fortfarande kommunernas ansvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om